info@skola-mrsavljenja.hr

091 6230 970

MJESTO ZDRAVIH ŽIVOTNIH PROMJENA

Renata Fucak, (48 godina)

renata

  • Smršavila 9kg (sa 76 kg na 67 kg)
  • Smanjila opseg struka za 5 cm
  • Smanjila opseg bokova za 7 cm

Tijekom godina sjedenja u uredu na poslu, moji kilogrami su se neprestano gomilali. Naravno da sam bila na svim mogućim dijetama, ali kako bi kile otišle, tako bi se i vratile, uz koji dodatni kilogram viška. Većina dijeta temeljila se na izbacivanju pojedinih namirnica iz prehrane, nejedenja pojedinih grupa namirnica, a uvijek, ali baš uvijek, desio bi se yo-yo efekt i tako sam postajala sve deblja. Uz to, nakon redovnog sistematskog pregleda dobila sam vrlo loše nalaze krvne slike i srca, te je preporuka liječnika bila da počnem uzimati lijekove za masnoće u krvi i aritmiju. Kako se nisam mogla pomiriti s time tražila sam načine da prehranom i aktivnošću pokušam vratiti vrijednosti u normalu.

Moja prvenstvena želja da upišem i polazim program Škole mršavljenja nutricionista Nenada Bratkovića bila je motivirana upravo namjerom za promjenom životnih navika.

Nakon tri mjeseca pridržavanja propisanog programa prehrane od nutricionista Bratkovića u njegovoj Školi mršavljenja, te treninzima trčanja u školi trčanja, to mi je i uspjelo. Uz sve što nas je nutricionist Bratković podučavao, ja sam to i sama spoznavala na osobnom iskustvu; ovisno o tome što jedem, ta hrana utječe i na moju radnu sposobnost ili na moj trening trčanja. Tijekom ovog programa, naučila sam koja mi namirnica poboljšava na moju izvedbu na treningu, a koja ih smanjuje, od kojih se osjećam dobro, a od kojih ne.

Prije sam jela dosta slatkiša, kolača i čokolade, dok sada više jedem zdrave, ali i ukusne obroke, drugačije kombiniram namirnice, te točno znam koju skupinu namirnica jesti u koje doba dana. Doručak i 5 dnevnih obroka su svakako vrlo zdrave navike koje sam usvojila. Naučila sam kombinirati namirnice, uvidjela na koji način pojedine namirnice djeluju na mene, od kojih imam više snage, i energije. Izbacila sam neke namirnice, a uvela puno novih. Ono što mi se činilo da će biti izuzetno teško postalo je rutina, vrlo sam lako uvela novi program prehrane.

Programom Škole mršavljenja nutricionista Nenada Bratkovića jako sam zadovoljna, kao i njegovim pristupom, a svaki put kada bi trebala savjet, bio je na raspolaganju, što jako puno znači. Imali smo zanimljiva i poučna predavanja vezano uz prehranu, hidraciju i sve što je potrebno da bi se uskladila prehrana i bavljenje sportom kao što je trčanje, a opet, da u konačnici rezultati budu vidljivi. Rezultatima sam jako zadovoljna, a oblik mojeg tijela također se promijenio i preraspodijelio.

Redovitom tjelesnom aktivnošću, trčanjem i promjenom načina prehrane u periodu od prva 4 mjeseca skinula sam 13 kilograma, tj. od 77 kilograma „pala“ sam na 64.“

Share

Pratite nas